Succesvolle start programma ‘Bridging the North Sea’

Op initiatief van Tom Hazenberg kwam op maandag 18 november jl. een internationaal gezelschap uit Nederland en Groot-Brittannië bij elkaar in het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) in Leiden.

Doel van deze Leiden Meeting was de toekomstige samenwerking in het programma ‘Bridging the North Sea’, Connectivity on the North Sea in Roman Times, 21st Century Reflections. Dit programma richt zich op archeologisch en historisch onderzoek van en naar de Noordezeekust in de Romeinse tijd. Het programma richt zich daarnaast op een breed publiek en sluit aan bij actuele maatschappelijke vraagstukken zoals migratie, Brexit en de gevolgen van de zeespiegelstijging.

’s Ochtends ontmoetten afgevaardigden van de universiteiten van Newcastle en Leiden, van de grote museumorganisatie Tyne&Wear Archives and Museum (GB), het RMO en het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum elkaar. In de middag sloten hierbij aan de Provincie Zuid-Holland, de TU Delft en de Romeinse specialisten van de gemeenten Den Haag en Utrecht. De belangrijkste opbrengst van de Leiden Meeting was het besluit tot een verdergaande samenwerking tussen de universiteiten en musea van Newcastle en Leiden en het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum, met naar verwachting een snelle uitbreiding met de Universiteit van Gent. De eerst volgende stappen zijn het organiseren van een bijeenkomst met de nieuwe partners uit België en Noord-Frankrijk.Wordt vervolgd!

 

 

 

 

(From the left) Jan Kolen, Monique van den Dries, Ian Haynes, Bill Griffiths, Jasper de Bruin, Tatiana Ivleva, Wim Weijland, Tom Hazenberg, Daniele Papa.

From the left) Astrid Gerrits, Bill Griffiths, Ian Haynes, Tom Hazenberg, Jasper de Bruin, Roderick Geerts, Tatiana Ivleva, Ab Waasdorp, Mark Driessen, Reinout Rutte en Erik Graafstal. 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .