Vaar mee over de Romeinse Rijn naar Park Matilo, Unesco Werelderfgoed!

Tweeduizend jaar geleden was het druk op en langs de Oude Rijn, de noordgrens (de Limes) van het machtige Romeinse Rijk. Het was een van de belangrijkste vaarroutes voor troepen en handel van Europa. Archeoloog en Romeinenspecialist Tom Hazenberg ontwikkelde i.s.m. Sloepennetwerk een unieke vaartocht over deze Oude Rijn in Leiden e.o, in combinatie met een bezoek aan voormalig fort Matilo, Unesco Werelderfgoed. Met een archeoloog of historicus als gids, waaronder Tom zelf! Zo kunt u een stukje van die Romeinse aanwezigheid in ons land meebeleven.

Varen en wandelen
Met een Romeinenspecialist aan boord als gids, vertrekt u om 10.00 uur in een comfortabele sloep voor een vaar- en wandeltocht van een kleine drie uur.

Bij het voormalige fort Matilo gaat u aan land: hier bewaakte 2000 jaar geleden het Romeinse leger het Kanaal van Corbulo. Hoor hoe de soldaten in dit fort leefden, welke ontdekkingen archeologen hebben gedaan en geniet van de prachtige historische tuinen. Een lekkere snack wacht op u bij de “Fabrica” , waar u even kunt zitten. Bij regen gaan we naar “De Romein” aan de rand van het park.

Na deze relaxte onderbreking varen we verder over de Romeinse Rijn en bent u tegen 13.00 uur weer terug op de Apothekersdijk in Leiden.

Kosten
Voor dit unieke arrangement betaalt u slechts € 25,- per persoon. Kinderen 0-3 gratis. Kinderen 4-10 € 15,- per persoon.

Reserveren via sloepennetwerk.nl 

Data vaartochten

  1. Zaterdag 4 juni 2022
  2. Zaterdag 18 juni
  3. Zaterdag 2 juli
  4. Zaterdag 16 juli
  5. Zaterdag 30 juli
  6. Zaterdag 13 augustus
  7. Zaterdag 27 augustus
  8. zaterdag 10 september
  9. Zaterdag 24 september


Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .