2e Seizoen Podcast over De Oude Wereld nu online! (Nationale Archeologie Dagen)

Bij de opening van de Nationale (en Europese) Archeologie Dagen is het 2e seizoen van de de podcastserie Zoek mee naar de Oude Wereld online. (Lees verder onder foto)

Weten jullie nog? Het “oudt vervallen Stedeken” dat in 1618 op het strand bij Goedereede door een storm tijdelijk te zien was en als De Oude Wereld de geschiedenis is ongegeaan . En dat sindsdien nooit meer gezien is en nu even mytisch is als de Brittenburg bij Katwijk? Nou, de zoektocht naar dat “stadje” door Jan Breimer en Tom Hazenberg beleeft zijn tweede seizoen. Tijdens de Nationale Archeologie Dagen publiceren zij de 1e Podcast van het seizoen. Daarin blikken zij terug op de onderszoeksresultaten tot nu toe. Ter sprake komen de wethouder van Goeree-Overflakkee, de nieuwe oudste brond van dit verhaal en de vele kaarten die de werkelijke vindplaats van De Oude Wereld. De trouwe luisteraars kunnen alle informatie weer ophalen, nieuwe luisteraars zullen zich verbazen over dit onbekende mysterie. 

In juli en september zijn de volgende aflveringen gepland. Zou het lukken om deze Romeinse stad of kustfort te lokaliseren? 

Luister hier of vind ons op Spotify.

Volg de zoektocht ook op RomeinsKust.nl/zoekmee. Daar vind je de oude uitzendingen en het archief met kaartmateriaal en schriftelijke bronnen die in de podcasts een grote rol spelen.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .