Goedereede

Archeoloog Jan Trimpe Burger legde in 1958, 1959 en 1982 een Romeinse handelsnederzetting in Goedereede bloot. Archeologen van Hazenberg Archeologie en van de Universiteit Leiden zijn in het najaar van 2010 begonnen aan de uitwerking en publicatie van de opgravingresultaten.

De opgraving aan de Oude Oostdijk is zeer waarschijnlijk een Romeinse handelsnederzetting. Het project laat de ontwikkeling van die handelsnederzetting in de Romeinse tijd (50 – 300 na Chr.) zien. De resultaten van het onderzoek worden opgenomen in een wetenschappelijke publicatie en een publieksboek.

Daarnaast geven de archeologen eind 2011 in Goedereede een lezing over de resultaten van het onderzoek. Ook actualiseren zij samen met de Historische Vereniging De Motte de Romeinse tentoonstelling in streekmuseum Goeree-Overflakkee.
(bron: gemeente Goedereede)

Publicaties

Goedereede OMSLAG.inddGoedereede, haven in het Romeinse rijk, J.L. Bolt, 2012. In de reeks ‘Stap in het verleden’. 48 pagina’s.

€ 8,95

Te bestellen via de webshop van Hazenberg Archeologie.

 

 

 

 

voorkant_goedereede_side stoneGoedereede-Oude Oostdijk, Een havenplaats uit de Romeinse tijd, J. de Bruin, G. Besuijen, H. Siemons & J. van Zoolingen, 2012. 200 pagina’s.

€ 29,95

Te bestellen via Sidestone Press.